Wie ben ik?

Ik ben 63 en werk als coach vanuit intuïtie, ervaring en onbevangenheid.
Mijn omgeving beleeft mij als gevoelig, veilig, gedreven, begripvol en toegewijd.

Ik ben werkzaam geweest in diverse functies in de sport en bedrijfsvoering:als topsportcoach bij de Nationale Schermploeg en in het bedrijfsleven zowel uitvoerend, leidinggevend en in coördinerend.

De laatste 25 jaar heb ik ervaring als workshopleider en eigenaar van Efence.

Ook werk ik bedrijfsmatig samen met managementtrainers en coaches.

Mijn opleidingen en ervaringen:

Sporttrainer/coach KNAS

Opleiding Coach 2016 – NOBCO gecertificeerd

Tafelopstelling/systemisch werk

Assistentie Be The Change/Challenge Day Nederland workshops

Meer over mij

Al sinds mijn pubertijd was ik mij bewust van het feit dat ik “anders” was . De wereld kwam harder binnen en ik voelde mij vaak onbegrepen en boos. Daar heb ik als adolescent veel last van gehad Door deze hoog sensitiviteit heb ik lang wantrouwen gevoeld naar zowel mannen als vrouwen. Ook in mijn sportbeoefening is boosheid vaak een issue geweest . En niet voor niets heb ik waarschijnlijk een sport (schermen) gekozen, waarbij je letterlijk een masker op hebt; ik heb mijn kwetsbaarheid lang achter dit masker verscholen.

Later heb ik uit eigen beweging hulp gezocht, maar pas rond mijn 25e levensjaar heb ik dankzij haptonomie veel meer vertrouwen gekregen in mijn lijf,  mezelf en in relaties. Door deze ervaring durfde ik me meer over te geven aan gevoelens en emoties.

Verdere zoektocht

Via mijn verdere zoektocht naar  “wie ik ben” en door mijn interesse in de psyche van de mens heb ik vele soorten van therapie en persoonlijkheids-trainingen doorlopen, zoals  psychoanalyse, Be the Change, Challenge Day en mijn opleiding tot coach.

Al deze ervaringen, in combinatie met mijn sensitieve aanleg, hebben mij veel inzichten gegeven in mijzelf, maar maken het ook mogelijk dat ik problemen bij anderen snel kan aanvoelen  en waardoor ik in staat ben om via coaching de ander de inzichten in zichzelf kan laten ontdekken, zodat betere keuzes in het leven op zowel werk- als ook op sociaal vlak en/of in de relationele sfeer binnen bereik komen.